Sıkça Sorulan Sorular
Mekanik tesisat ve klima sistemlerinde kurulumlarımız kısa sürede tamamlanırken proje plan ve hazırlık aşamaları mekânın büyüklüğüne, istenen hizmet türüne, bina yapısına göre değişmektedir.
Ekibimiz sıhhi, ısıtma soğutma, havalandırma, yangın ve mekanik otomasyon tesisatları konusunda faaliyet gösterir. VRF-VRV ve klima sistemlerinin de tarafımızca montaj, bakım ve onarımları yapılır.
İş merkezleri, konutlar, ofis ve bürolar, alışveriş merkezleri ve konferans salonları, tiyatro ve sinema salonları, spor salonları, oteller, hastaneler, fabrikalar vb. her binada tesisat uygulaması yapmaktayız.
Firmamız öncelikli olarak kalite ve güveni ön planda tuttuğu için bugüne kadarki projelerinde %100 müşteri memnuniyeti sağlayıp siz değerli müşterilerimize en iyi hizmeti sunarız. Mimariye uyumlu, zamanında teslim ve sorunsuz çalışma özellikli sistemlerimizi projelendirmeden anahtar teslimine kadar taahhütlü olarak tamamlarız.
Sıhhi tesisat ya da su tesisatı temiz suyun sağlıklı bir şekilde kullanım yerlerine kadar iletilmesini, kirli ve pis suların toplanarak bina dışına çıkarılmasını sağlayan boru ağına verilen isimdir.
Isıtma devresindeki su basıncı 1,2 – 1,5 bar civarında olmalıdır. Kombi çalıştığı zaman tesisat sıcaklığı yükselerek su genleşir ve basınç yükselir. Tesisat soğuduğunda ise tekrar eski haline döner.
Yangın söndürme cihazları iş yerlerinizde kolay ulaşılan yerlerde ve tüm alanları eşit derecede etkileyecek şekilde yerleştirilmelidir.
Kişi ve mekânların ısınma ihtiyaçlarına yönelik sistemler bazılarıdır. Kurulacak sistemler alana sıcaklık sağlarlar. Isıtma tesisatları, güneş enerjisinden doğal gaza kadar farklı türlerde kaynaklardan yararlanırlar.
Merkezi ısıtma sistemi, bir kazan veya grubundan elde edilen ısının; sıcak su, buhar veya sıcak hava ile ısıtılacak yerlere iletilmesiyle çalışmaktadır.
Panel radyatör, dökme dilimli radyatör, dilimli çelik radyatör, dilimli alüminyum radyatör olmak üzere birçok türe ayrılırlar. Radyatörlerin dilim sayıları mekânın büyüklüğüne ve ısı ihtiyacına göre seçilip karşılanır.
Bireysel ısınma, kombiler, kat kaloriferleri ve soba tipi olmak üzere kendi içerisinde üçe ayrılır. Kombi cihazları ısıtma ve sıcak su sağlama amacıyla kullanılır. Kullandığınız enerji miktarı kadar ödeme yapılır. Sessiz çalışan bu cihazlar aynı zamanda az yer kaplarlar ve kolay taşınabilen ısıtma sistemidir.
Artık, pis ve kirli suları şehir kanalizasyonuna, bulunmayan bölgelerde süzme veya çürütme çukurlarına ileten boru sistemine Pis Su Tesisatı denir. Şehir kanalizasyonu bulunan yerlerde pis suyun kanalizasyona bağlanması zorunlu olur.
Klima tesisatı, iklimlendirme ile ısıtma, soğutma gibi işlevlerinin kazandırıldığı teknolojik aletlerdir. Mekânlarda ısıtmanın ve soğutmanın sağlanması için dışardan emilen havanın ısıtma ve soğutma işlemlerinden geçmesidir.
Hava şartları, binaların yer aldıkları bölge, kullanım amaçları, kişi sayısı, beklenen performans klima çeşitlerini oluşturmaktadır. Klima sistemi çeşitlerini hava dağıtım ve akışkan cinsine göre; tüm havalı sistemler, hava ve su ile çalışan sistemler, tüm su ile çalışan sitemler ve bağımsız üniteli sistemler olarak sınıflandırılmaktadır.
Klima seçerken binanın yapısı ve mal sahibinin istekleri, binanın kullanım amacı, kurulum maliyeti, işletme maliyeti, kapasite, performans, yer ihtiyacı, servis ve bakım kolaylığı gürültü ve çevre faktörü göz önüne alınır.
Havalandırma tesisatı yaşam alanlarında koku, yüksek sıcaklık, aşırı nem vb. durumlarda havalandırma özelliği gösteren sistemdir. Havalandırma insan sağlığını korumak ve insanların rahat yaşamalarını sağlamak amacıyla yapılan sistemlerden biridir.
Havalandırma sistemi; tabii havalandırma, suni havalandırma ve sıhhi tesisatlar da yapılan havalandırma olarak üçe ayrılmaktadır. Tabii (doğal) havalandırma sistemlerinde havalandırma, kapı, pencere, duman ve havalandırma bacası vasıtasıyla yapılan, Suni havalandırma sistemlerinde havalandırma vantilatör, aspiratör vb. gibi araçlarla olan ve Sıhhi tesisatlar da ise havalandırma boruları kullanılan sistemlerdir.